Tietoomme on tullut muutamia tapauksia missä asiakkaalle on lähetetty huijausviestejä missä on väitetty levytilan olevan loppumassa. Viestit ovat olleet englanninkielisiä ja ne ovat näyttäneet aidoilta cPanelin lähettämiltä viesteiltä.

Viesteissä oleva linkki on vaikuttanut vievän asiakkaan omaan sivustoon, mutta todellisuudessa linkki on ollut ns. maskattu ja kohdeosoitteena on ollut esim. https://cpanel.webprohoster.at

Jos klikkaatte levytilan varoituslinkkiä, kannattaa tarkistaa että selaimen osoitekentässä on oman domainin osoite esim. https://omafirma.fi:2083 tai meidän https://srvrXX.xetpoint.com:2083 eikä muuta. Linkin kohteina olevat sivut ovat tietojenkalastussivuja ja niillä saatuja käyttäjätunnuksia / salasanoja käytetään todennäköisesti roskapostitukseen tai cPanel tilin kaappaukseen.

Jos olet antanut käyttäjätunnuksen + salasanan näille sivuille, tulee oman cPanel tilinne salasana vaihtaa. Suosittelemme myös kaksivaiheisen kirjautumisen (2FA) käyttöönottoa esim. Google Authenticator sovelluksen avulla. Tuemme 2FA kirjautumista niin cPanel palvelimilla kuin asiakassivustollamme.

Ohessa esimerkki huijausviestistä:

Webhotellit joka makuun

Nopea suomalainen webhotelli alk. 1,24 €/kk + ALV