Tilasin käyttööni XetNETin, Mini 300 webhotellin testimielessä. Nyt haluan edetä asian kanssa ja ottaa käyttöön sähköpostilaatikon, asentaa WordPress:in ja vielä tarvittaessa nostaa palvelupaketin kokoa. Tässä artikkelissa esitellään, miten helposti kaikki tuo onnistuu XetNET asiakkaalta.

XetNET tarjoaa luotettavan webhotellin Suomesta.

Aloitin siis avain alusta ja tilasin aikaisemmin mini 300 webhotellin. Kaikkiin XetNetin Webhotellihin kuuluu mukaan domain-palvelu ja oma domain valitaan ensimmäisenä toimenpiteenä. Valitsin domainin omaan nimeen perustuen, sillä suunnittelen blogia.

Palvelua tilatessa pääset tarvittaessa muokkaamaan siitä haluamasi näköisen. Ensin teet valinnan paketista, joka määrittelee sen raamit. Sen jälkeen pääset vielä liukupalkeista muokkaamaan palvelua tarpeesi mukaan tarkemmin.

 

Tilaaminen oli helppoa ja nopeaa. Valitsi aivan peruspaketin, sillä aloittamiseen ei muuta tarvita ja palvelun voi aina myös päivittää isompaan pakettiin. Valitsin itselleni sopivan domainin ja täytin tarvittava yhteystiedot. Valmista tuli! Kaikki nopeasti saman sivuston alta.

Tilauksen jälkeen saat sähköpostiisi kattavat tiedot tilaamastasi tuotteesta teknisine yksityiskohtineen. Nämä sähköpostit on syytä säilyttää, sillä niissä on käyttäjätunnukset ja selosteet tilauksesta.

Aloitin tilaamani paketin tarkastelun kirjautumalla asiakasportaaliin osoitteessa: https://customers.xetnet.fi/

Huom! Palvelun aktivointi voi kestää tilauksen jälkeen hetken. Voit nopeuttaa palvelun avausta maksamalla tilauksen PayPalin tai Credit/Debit-korttien avulla.

Kohdasta Palvelut  Omat palveluni, näin että tilaamani tuotteet on aktivoitu.
Klikkaamalla sitä pääsin käsiksi sivuni hallintapaneeliin.


Hallintapaneelin kautta pääset helposti ohjailemaan Webhotellisi rakennepalikoita, kuten sähköpostisi sekä monien muiden toimintojen toimintaa.
Hallintapaneeli näyttää peruspaketissa seuraavalta:


Ensimmäisenä kannattaa luoda sähköpostilaatikko. Se kävi helposti kohdasta: Luo uusi sähköpostilaatikko. Kirjoitat vain haluamasi sähköpostiosoitteen ja klikkaat sen jälkeen ”Luo osoite” painiketta.


Saat heti ilmoituksen onnistuneesta sähköpostitilin luonnista.
Tämän jälkeen voit kirjautua vaikka webmailiin katsellaksesi postilaatikkoa.
Toimenpiteet -> Kirjaudu webmailiin.


Ensimmäisenä pitää määrittää, mitä webmail ohjelmistoa haluat käyttää webmailin sovelluksena.

Valitsin itselleni käyttöön Horde:n. Asetus tapahtuu helposti klikkaamalla Horde-kuvaketta ja pääset sisälle webmailiin. Voit valita mieleisesi sovelluksen. Samalla sivulla on myös paljon lisäasetusmahdollisuuksia, mutta niitä kannattaa muuttaa vain, jos tietää mitä tekee. Apua saa tarvittaessa XetNetin asiakaspalvelusta.

Sivulta löytyy myös tiedot sähköpostin käyttöön omalta tietokoneeltasi esim. Outlookin tai Thunderbirdin avulla. Näet sieltä saapuvan postin palvelimen nimen ja porttinumerot.

Kun klikkaat sovellusta ja kirjaudut sisään, saat näkyviin uuden juuri luomasi sähköpostilaatikon. Se on nyt täysin toimintakunnossa ja voit aloittaa sen käyttämisen!

Uusien laatikoiden luominen muille firman työntekijöille käy samalla tavalla helposti hallintapaneelista, kuten edelle kuvattiin. Jos paketin sähköpostilaatikot tulevat täyteen, voi pakettia aina laajentaa.

Näin on suoritettu peruspaketin alkusoitto nopeasti ja vaivattomasti. Kaikki toiminnot hoituvat klikkailemalla eli mitään teknisten hienouksien osaamista ei vaadita. On todella mukava käyttää webhotellia, jonka käyttö on tehty myös aloittelijaystävälliseksi! Tästä on hyvä lähteä rakentamaan omaa sivustoa.

Webhotellit joka makuun

Nopea suomalainen webhotelli alk. 3,08 €/kk