Google alkaa suosimaan https-suojattuja sivustoja

Hakukonejätti Google on ilmoittanut että se alkaa nostamaan korkeammalle hakutuloksissa sivustoja jotka käyttävät https-protokollaa suojaamattoman http:n sijaan.

Jatkossa sivut joilla käytetään https-suojausta tulevat nousemaan korkeammalle hakutuloksissa verrattuina sivustoihin joilla on käytössä vain suojaamaton http-yhteys.

Google perustelee muutosta sillä että heidän näkemyksensä mukaan salatun yhteyden käyttö toimii jollain tasolla indikaattorina sivuston laadusta sekä sillä että he haluavat omalta osaltaan vaikuttaa www:n turvallisuuden ja luotettavuuden lisääntymiseen.

Oletettavaa on että viime aikojen vakoilupaljastukset ja eri tahojen suorittama verkkoliikenteen salakuuntelu on ollut Googlen päätöksen taustalla.

Google on myös ilmoittanut että https-suojausta käyttävien sivujen tulisi jatkossa siirtyä käyttämään vahvempaa SHA-2 salausta aiemmin käytössä olleen SHA-1 salauksen sijaan.

Nämä Googlen muutokset eivät välttämättä aiheuta asiakkaillemme toimenpiteitä. Neuvomme kuitenkin että jos sivustosi sijainti hakutuloksissa on tärkeää, kannattaa https-sertifikaatin hankintaa harkita.

Jos sivustosi käyttää jo https-salausta, voit tarkistaa nykyisen sivustosi salauksen vahvuuden Qualys Lab:n tarjoaman työkalun avulla. Jos sivustosi sertifikaatti on hankittu kauttamme ja se käyttää SHA-1 salausta voimme päivittää sertifikaatin SHA-2 salaukseen veloituksetta.

Kaikkiin tarjoamiimme webhotelleihin saa lisäpalveluna https-suojauksen ja sertifikaatin. Https-sertifikaatti vaatii toimiakseen oman IP-numeron ja virallisen sertifikaatin hakemiseen jonka hoidamme mielellämme asiakkaidemme puolesta.

emjr on Emailemjr on Facebookemjr on Linkedinemjr on Twitter
emjr
Toimitusjohtaja at XetNET / Xetpoint Oy
Xetpoint Oy:n perustaja ja yrittäjä. Bisneshenkinen nörtti henkeen ja vereen joka rentoutuu(?) keskeneräisen taloprojektin kanssa.