Virtuaalipalvelin Suomesta - alkaen 25 EUR/kk.
In English Suomeksi

Virtuaalipalvelin

Tarvitsetko taattua tehoa ja haluat varmistaa että palvelimesi käytettävyys on huippuluokkaa? Arvostatko palvelinkapasiteetin helppoa lisättävyyttä tarpeen mukaan?

Virtuaalipalvelin (VPS, Virtual Private Server) on oikea valinta silloin kun jaetun webhotellin ominaisuudet eivät riitä: vaadit palvelimelta mahdollisuutta asentaa omia ohjelmistoja, liikennemäärävaatimuksesi ovat poikkeuksellisen korkeat tai haluat varmistua palvelusi mahdollisimman häiriöttömästä toiminnasta. Virtuaalipalvelin on oikea vaihtoehto myös silloin jos aiot säilyttää palvelussasi arkaluontoisia tietoja jolloin niiden säilyttäminen ei tule kysymykseen jaetuilla palvelimilla.

Virtuaalipalvelimessa käyttöösi osoitetaan muista palvelimista eristetty oma virtuaalinen palvelin jossa ei ole muita käyttäjiä. Virtuaalipalvelimellesi taataan haluamasi määrä levytilaa, keskusmuistia ja prosessoritehoa jolloin voit olla varma että muiden asiakkaiden sivustot eivät häiritse omaa palveluasi. Me emme harrasta virtuaalipalvelinten ylibuukkausta vaan saat käyttöösi juuri sen kapasiteetin minkä olet tilannut.

Virtuaalipalvelimeen saat itsellesi täydet ylläpito-oikeudet ja voit asentaa siihen haluamasi ohjelmistot tai hallinnoida siinä olevia käyttäjätunnuksia.

Avainlippu-suomeksi
virtuaalipalvelin-alkaen
VPS Starter
25€/kk
jaettu CPU-ydin, max. 1,0 GHz
10Gt levytilaa
512 MB RAM
Varmuuskopiointi lisäpalveluna
Linux käyttöjärjestelmä (CentOS, Ubuntu)
Jaettu internet-yhteys
VPS 20 Linux
93,00€/kk
1 vCPU
20GB levytilaa
1 GB RAM
Varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa
Linux käyttöjärjestelmä (CentOS, Ubuntu)
10/10 Mbit/sek Internet-yhteys
VPS 20+ Linux
149,70€/kk
2 vCPU
20GB levytilaa
2 GB RAM
Varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa
Linux käyttöjärjestelmä (CentOS, Ubuntu)
10/10 Mbit/sek Internet-yhteys
XetNET Bespoke
15,12€/kk alkaen
Valitsemasi vCPU
Valitsemasi määrä levytilaa
Valitsemasi RAM
Varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa
Linux käyttöjärjestelmä (CentOS, Ubuntu)
10/10 Mbit/sek Internet-yhteys

Hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero.

Kysy lisää palveluistamme – soita tai lähetä sähköpostia

Puhelin: 040-720 9660 Sähköposti: [email protected]

Virtuaalipalvelimen ominaisuudet

  • Vikasietoinen, vähintään kahdennettu ympäristö
  • Haluamasi määrä CPU-tehoa
  • Haluamasi määrä keskusmuistia
  • Haluamasi määrä levytilaa
  • Levyjärjestelmänä RAID5 kuitulevyt
  • Varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa
  • Ylläpito RDP- tai SSH-yhteyksien kautta
  • Halutessasi voimme vastata virtuaalipalvelimen ylläpidosta puolestasi
  • Virtuaalipalvelimen saatavuustakuu: 99,9%
  • Virtuaalipalvelimen valvonta- ja SLA-raportointi

Vähintään kahdennettu ympäristö

Kaikki virtuaalipalvelimemme on toteutettu VMware vSphere Enterprise alustalla joka tarjoaa varmuuden niin laiterikkoja kuin yllättäviä resurssipiikkejä vastaan. Kaikki virtuaalipalvelimemme sijaitsevat ympäristössä jossa kaikki kriittiset komponentit ovat vähintään kahdennettuja: palvelimet, levyjärjestelmä, verkkoyhteydet ja palomuurit. Esimerkiksi palvelinrikon tapahtuessa vikaantuneella palvelimella sijainneet virtuaalipalvelimet siirretään automaattisesti muille palvelimille ja palvelimesi toiminta jatkuu häiriöttä.

Virtuaalipalvelin tarjoaa siis erittäin luotettavan alustan tärkeille palveluillesi.

Vastaamme virtuaalipalvelinten ylläpidosta

Virtuaalipalvelimen tapauksessa tietoturva on tärkeää. Siksi virtuaalipalvelimiimme on mahdollista sisällyttää  ylläpitopalvelu missä huolehdimme palvelimesi seurannasta ja tärkeiden tietoturvapäivitysten asennuksesta. Halutessasi vastaamme myös uusien ohjelmistojen asennuksesta ja vaikkapa uusien käyttäjien luonnista palvelimellesi. Saat käyttöösi myös SLA-seurannan jolla voit seurata palvelimen saavutettua palvelutasoa.

Taattua palvelutasoa

Virtuaalipalvelimiimme kuuluu lähes aina SLA-palvelutason seuranta ja takaamme virtuaalipalvelimillemme 99,9% käytettävyyden kuukausitasolla. Mittaamme palvelutason Pingdom.com-palvelun avulla, eli valvonta ja mittaus tapahtuu ulkopuolisen tahon toimesta. SLA sopimus ei kuulu vakiona VPS Starter virtuaalipalvelimiin, mutta on mahdollista sisällyttää siihen lisäpalveluna.

Mikäli virtuaalipalvelimen toteutunut palvelutaso alittaa 99,9%, eli palvelin on tavoittamattomissa vähintään 43,2 minuuttia kuukaudessa hyvitämme kyseisen kuukauden palvelumaksuista seuraavan taulukon mukaan:
Palvelutaso alle 99,9%: -30%
Palvelutaso alle 99%: -40%
Palvelutaso alle 98%: -50%
Palvelutaso alle 97%: -100%

Palvelutaso mitataan virtuaalipalvelimen PING-palvelusta, ja mitatusta palvelutasosta vähennetään asiakkaan itse tekemät virtuaalipalvelimen sammutukset tai uudelleenkäynnistykset.

Virtuaalipalvelinten käyttökohteita

Virtuaalipalvelin soveltuu kenelle tahansa joka haluaa asentaa palvelimelle omia sovelluksia tai jonka palveluissa halutaan varautua mahdollisiin käyttöpiikkeihin. Virtuaalipalvelimiin on helppo lisätä esim. CPU-tehoa, keskusmuistia tai levytilaa tarpeen mukaan. Asiakkaan käyttöön voidaan järjestää myös useampia virtuaalipalvelimia jolloin tyypillisesti yksi palvelin toimii www-palvelimena ja toinen vaikkapa tietokantapalvelimena. Näin palveluita saadaan hajautettua useammalle palvelimelle jolloin palveluiden tietoturva ja käytettävyys paranevat.

Virtuaalipalvelinten avulla voit rakentaa myös oman pilven jolloin käyttöösi voidaan lisätä joustavasti uusia palvelimia tai lisätä kapasiteettia olemassa oleviin virtuaalipalvelimiin.