Imunify360 estää verkkohyökkäykset, virukset ja haittaohjelmat

Tietoturva-aukot, verkkosivuhyökkäykset ja Brute Force- eli väsytyshyökkäykset ovat tätä päivää – ikävä kyllä. Niitä tapahtuu maailmanlaajuisesti verkossa joka sekunti. Moni yritys ja yrittäjä on tottunut suojaamaan tietokoneensa ja älylaitteensa erilaisin tietoturvasovelluksin. Webhotellin tai verkkosivuston suojaukseen vain aniharva on osannut perehtyä.

Haluamme toimia vastuullisesti ja tarjota asiakkaillemme täysin veloituksetta lisäkerroksen tietoturvaa kokonaisvaltaisen Imunify360-tietoturvaratkaisun avulla.

Imunify360 on webhotelleihimme asennettu palvelintason tietoturvaohjelmisto, joka estää verkkopalveluihisi, sähköposteihisi ja tiedostoihisi liittyviä hyökkäyksiä, viruksia ja haittaohjelmia. Imunify360 toimii proaktiivisella periaatteella tunnistaen hyökkäykset laajan tietokantansa avulla, jolloin se pystyy havaitsemaan eri palveluihin liittyviä haavoittuvuuksia.

Imunify360 tarjoaa automaattisesti suojan mm. suosittuun WordPress-julkaisujärjestelmään, webhotellisi tietokantoihin, tiedostoihisi, sähköposteihisi ja muihin asentamiisi sovelluksiin.

Kuva: Imunify360 palomuuri tarkkailee verkkoliikennettä ja pystyy estämään IP-osoitteiden perusteella haitallista bottiliikennettä. Oikeat käyttäjät Imunify360 tunnistaa Captcha-tarkistuksella.

Alla muutama yleinen tilanne, joissa Imunify360 tarkkailee jatkuvasti webhotelliasiakkaidemme puolesta tilannetta.

Virusten torjunta:

  • Reaaliaikainen virustentorjunta sekä ajoitetut skannaukset
  • Automaattinen puhdistaminen, mikäli virus tai haittaohjelma havaitaan

Verkkohyökkäykset ja palomuuri:

  • Web Application Firewall (WAF) estää tunkeutumisen ennen kuin se ehtii tapahtumaan
  • Tyypillinen tilanne on, kun joku yrittää tunkeutua mm. WordPress-sivuston hallintatyökaluun. Tällöin Imunify360 havaitsee tunkeutumisyrityksen mm. IP-osoitteen (musta lista) tai tekoälypohjaisen ennakoivan, epäilyttävän toiminnan perusteella, kuten toistuvien kirjautumisvirheiden perusteella (brute force)
  • Bottiverkostot Imunify360 estää yksinkertaisen Captcha-tarkistuksen avulla – sen ansiosta oikeat käyttäjät pääsevät helposti sivustolle eikä haittaa synny normaaliin käyttöön asiakkaille esimerkiksi verkkokaupoissa
  • Spammibotit Imunify360 estää ennen kuin haittaa ehtii syntymään, eli sivustolle ei pääse kertymään mainoksia tai toivomattomia verkkolinkkejä, jotka voivat vahingoittaa mm. hakukonesijoituksiasi pahimmassa tapauksessa

Haavoittuvuuksien suojaus:

  • Verkkosovelluksessa kuten WordPressissä tai sen lisäosassa voi olla tunnettu haavoittuvuus. Mikäli sovellusta tai sen lisäosaa ei päivitetä, se voi olla altis erilaisille hyökkäyksille
  • Tällaisia hyökkäyksiä ovat mm. SQL-injektio tai XSS- eli Cross Site Scripting -hyökkäykset
  • Imunify360 pystyy tunnistamaan haitalliset hyökkäysyritykset ja estämään vahingon syntymisen, vaikka käyttäjä olisi unohtanut päivittää sovelluksensa. On toki aina suositeltua, että sovellukset ja lisäosat pidetään ajan tasalla

Imunify360 toimintamalli on hyvin itsenäinen ja proaktiivinen, eikä se vaadi käyttäjän huomiota. Asetukset on määritelty palvelintasolla eli voit ottaa rennosti, ja antaa Imunifyn hoitaa homman.

Löydät työkalun lokikirjan cPanel-hallintatyökalusi kautta, josta löydät mahdollisesti havaittujen ongelmien listauksen sekä tiedon suoritetusta toimenpiteestä. Alla muutama kuvakaappaus Imunify360 havaitsemasta epäilyttävästä toiminnasta:

Kuva: Imunify360 valvoo ja poistaa tunnistetut haittaohjelmat ja virukset automaattisesti mm. webhotellin tiedostoista.

Kuva: Imunify360 estää haittaohjelmien ja haavoittuvuuksien ansiosta tunkeutumisyritykset, joissa pyritään usein muuttamaan webhotellin tiedostoja, joka edesauttaa virusten ja haittaohjelmien leviämistä eteenpäin.

Imunify360 tarjoaa jopa euromääräisiä säästöjä

Tiesitkö, että verrattuna joihinkin markkinoilla oleviin webhotelleihin, joissa ei ole minkäänlaista tai hyvin minimaalinen suojaus, Imunify360 voi tarkoittaa myös lisäturvan lisäksi myös kustannussäästöjä asiakkaillemme.

Mikäli sen ansiosta et halua erikseen asentaa erillistä palomuuria esimerkiksi WordPress-sivustolle ja sinulle riittää Imunify360 tarjoamat tietoturvaominaisuudet, voit säästää helposti jo useita kymppejä – tai jopa toistasataa euroa vuosittain. Alla muutama esimerkkilaskelma.

Julkaisujärjestelmille kuten WordPressille on saatavilla lukuisia tietoturvaohjelmistoja. Nämä lisäosat voivat maksaa useita kymmeniä euroja vuosittain. Esimerkiksi premium-vaihtoehdoista kattava Sucuri kustantaa yhdelle sivustolle jo 199 dollaria vuositasolla. Toisen tunnetun vaihtoehdon, eli Wordfencen vuosihinta on 119 dollaria/vuosi. Hinnat tarkistettu helmikuussa 2023.

Imunify360 sisältyy jokaiseen webhotelliimme ilman lisäveloituksia, eli vaikka asentaisit 10 eri WordPress-sovellusta webhotelliisi, Imunify360:n tarjoama WAF-palomuuri, sekä virusten ja haittaohjelmien valvonta kattaa kaikki sivustosi. On tietenkin huomioitavaa, että tietoturvapalveluiden ominaisuudet eroavat suuresti minkä takia vertailu voi olla vaikeaa suoraan, koska toimintamalli on hyvin erilainen. Sucuri ja Wordfence käyttävät lisäksi toimintamallinsa takia webhotellisi suorituskykyä, kun Imunify360 toimii palvelintasolla eikä vaikuta webhotellisi sovellusten suorituskykyyn.

WordPress-sivuston tietoturvaa voi vahvistaa monella muullakin tavalla, mutta monelle peruskäyttäjistä Imunify360 tuoma turva on erittäin tervetullut etenkin, kun se ei vaadi ylläpitoa tai asetusten kanssa konfigurointia. Lisäksi se on sovellusriippumaton ja tarjoaa suojaa muillekin julkaisujärjestelmille kuten Joomla, Drupal jne.

Imunify360 kattaa kaikki sovellukset ja palvelut XetNETin webhotelleissa, eli myös sähköpostin (POP3/IMAP) kirjautumisyritykset, FTP-palvelimelle tai cPaneliin tehtävät tunkeutumisyritykset. Voit siis nukkua yösi hieman levollisemmin!

Jaa kirjoitus: