Tietoa .fi -verkkotunnuksista

Mitä fi-verkkotunnuksesta tulee tietää

Suomalaiselle fi-verkkotunnus on luonnollinen valinta ja se on luotettava vaihtoehto niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Olemme keränneet näille sivuille tiiviin tietopaketin fi-verkkotunnuksen myöntämisen edellytyksistä joihin kannattaa tutustua ennen kuin haet verkkotunnusta. Muistathan myös että asiakkaanamme me hoidamme mielellämme koko hakuprosessin puolestasi.

Olemme laatineet myös kattavan luettelon eri verkkotunnuksista, niiden säännöistä ja muista ominaisuuksista. Tutustu oppaaseemme tietoa eri verkkotunnuksista.

Millainen fi-verkkotunnus voi olla?

  • Pituus voi olla 2-63 merkkiä.
  • Sallittuja merkkejä ovat kirjaimet a–ö, numerot 0–9 ja väliviiva (-) sekä Suomessa puhuttavan saamen kielen merkit.
  • Väliviiva ei saa olla verkkotunnuksen ensimmäinen, eikä viimeinen merkki.
  • Kolmas ja neljäs merkki eivät saa molemmat olla väliviivoja.

Verkkotunnuksen valinnassa kannattaa miettiä myös sen helppokäyttöisyyttä. Miten verkkotunnus ns. istuu suuhun? Jos joku kysyy sähköpostiosoitettasi tai kotisivujesi osoitetta puhelimessa, meneekö vastaus kerralla oikein vai joudutko kertomaan sen kirjain kirjaimelta?

Kuka voi rekisteröidä fi-verkkotunnuksen?

Kuka tahansa voi rekisteröidä fi-verkkotunnuksen. Hakija voi olla mm. suomalainen yritys, yhdistys, säätiö, yksityishenkilö. Hakija voi olla myös ulkomainen yritys tai yksityishenkilö.

.fi verkkotunnusta hakiessaan hakija kuitenkin vastaa hakemansa verkkotunnuksen lainmukaisuudesta eli siitä että haettu verkkotunnus ei loukkaa kenenkään suojattua nimeä tai tavaramerkkiä.

Jos rekisteröimäsi verkkotunnus loukkaa jonkun suojattua nimeä tai tavaramerkkiä, voit menettää hakemasi verkkotunnuksen

Kysy lisää verkkotunnuksista

SOITA TAI LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA

Puhelin: 029 170 0818  Sähköposti: myynti@xetnet.com