WordPress blogien päivitykset

WordPress on eräs maailman suosituimmista alustoista www-sivustoilla jonka johdosta se on myös hakkereiden suosiossa.

Nyt WordPressissä käytetystä Revolution Slider -lisäosasta on löytynyt haavoittuvuus jonka johdosta yli 100.000 sivustoa ympäri maailman on saastunut.

Jotta WordPress sivusto pysyy turvallisena ja puhtaana, on ensiarvoisen tärkeää asentaa siihen uusimmat päivitykset. Uudet WordPress versiot asentavat tärkeät tietoturvapäivitykset automaattisesti, jolloin niiden tietoturva pysyy hyvin ajan tasalla. WordPressin automaattiset päivitykset eivät kuitenkaan päivitä automaattisesti asennettuja lisäosia ja ulkoasupohjia.

WordPressin tietoturvaan vaikuttavat myös muut asiat kuin pelkkä WordPress ohjelmisto. Aivan yhtä tärkeää on pitää päivitettyinä siinä käytetyt lisäosat kuin myös teemat, eli ulkoasupohjat.

WPtawern.com julkaisi uutisen jonka mukaan yli 100.000 sivustoa ympäri maailman on saastunut ThemeForest.net:n kautta hankitun ulkoasupohjan sisältämän haavoittuvuuden johdosta.

Suosittelemme kaikkia asiakkaitamme jotka käyttävät WordPressiä ja ThemeForestista hankittuja teemoja tarkistamaan että niissä mahdollisesti käytetty Revolution Slider lisäosa on päivitetty.

Olemme tehneet myös oman ohjesivun jonka avulla WordPressin tietoturvaa voi parantaa. Kaikista tärkein asia tietoturvassa on kuitenkin se että niin WordPress, sen lisäosat kuin ulkoasu pidetään päivitettyinä.

Jaa kirjoitus:

Webhotellit joka makuun

Nopea suomalainen webhotelli alk. 1,37 €/kk + ALV