Forte Plus -webhotelliin sisältyy WordPress-ylläpito ja 24/7 valvonta

XetNET Forte Plus -webhotellissa WordPress-sivustosi toiminta varmistetaan valvomalla sivustoa ja käyttämällä älykästä päivitystä, joka valvoo päivitysten onnistumisen. Jokainen päivitys testataan automaattisesti (WordPress Toolkit -hallintatyökalulla, esittely alla) ja sivustollasi on 24/7 XetNET WordPress-asiantuntijatiimin valvonta. XetNETin tiimi tekee vianselvityksen ja korjaa WordPress-päivityksistä aiheutuneet viat ilman lisäveloituksia mahdollisimman pian havainnon jälkeen. Häiriötilanteista, jotka johtuvat muista kuin WordPress-sivuston ja lisäosien ydintiedostoista, ilmoitamme sinulle, jotta saat mahdollisimman nopeasti tiedon ongelmasta. Tällainen voi olla esimerkiksi kustomoitu koodi sivustolla, lapsiteemassa tai lisäosassa, johon emme voi koskea ilman lupaa. Yleisimmät viat eli noin yhdeksän tapausta kymmenestä korjaamme aina ilman lisäveloituksia ja voit olla huoleti, että sivustosi toiminta on varmistettu.

Tiesitkö: moni muu hosting-yritys tarjoaa ominaisuudet kuten automaattiset päivitykset sekä valvonnan, mutta eivät toimenpiteitä kuten vianselvitystä ja viankorjausta. Tämän takia XetNET Forte Plus -webhotelli onkin Premium-tason ylläpitoa kaipaavalle paras ratkaisu Suomessa.

XetNET Forte Plus -webhotellissa säästät aikaa ja myös rahaa:

Kuulostaako tutulta: Petri toimii WordPress-sivustojen kehittäjänä ja hänellä on ylläpidossa useita kymmeniä WordPress-sivustoja. Joka kerta kun WordPressiin tai sen lisäosiin/teemoihin julkaistaan päivityksiä, Petrillä nousee hikikarpalo otsalle: mitenköhän tällä kertaa käy – meneeköhän jotakin rikki? Aiheuttaako jokin lisäosa ristiriidan ja sivusto ei toimi kuten ennen? Petrin nykyiset työkalut joilla hän automatisoi päivityksiä useammalle sivustolle, eivät testaa sivustojen toimivuutta, ainoastaan automatisoivat päivityksiä. Petri tekee laadun varmistamiseksi käsin sivustojen testaamisen päivitysten ajamisen jälkeen. Isojen päivitysten yhteydessä hän usein ajaa varmuuskopiot tietokannasta ja tiedostoista. Petri maksaa myös erikseen sivustojen valvonnasta saadakseen tiedon, mikäli sivustolla on häiriötilanne. Aikaa tähän kuluu useita tunteja kuukausitasolla yhteensä, joka on pois muusta tuottavasta työstä.

Moni WordPress-sivuston omistaja ja kehittäjä – kuten Petri – tekeekin usein turhan paljon töitä päivitysten ja ylläpidon eteen. Juurisyy tähän tekemiseen on helppo löytää: WordPress on maailman suosituin ja käytetyin julkaisuhallintajärjestelmä, johon lisäosia kehittävät useat tuhannet henkilöt sekä yritykset ympäri maailman. Kaikki kehittäjät eivät aina pysty ennakoimaan tai testaamaan kaikkea täysin silloin, kun uusi päivitys saapuu tarjolle, tai kun he itse tekevät päivityksen omaan lisäosaan/teemaan ja se aiheuttaa ristiriitoja muiden lisäosien kanssa. Esimerkiksi palvelimen PHP-versio voi aiheuttaa ristiriidan/ongelman, tietoturvalisäosan päivitys voi rikkoa .htaccess-tiedoston tai kansioiden oikeudet muuttuvat. Syitä on lukuisia ja usein ne voivat tapahtua sivuston omistajan tietämättä. Harvalla pienyrittäjällä on myöskään tiimiä joka valvoo 24/7 sivustoja ja reagoi ongelmiin.

Hyviä uutisia, sillä edellä mainitut ongelmat ovat historiaa Forte Plus -webhotelli-asiakkailla.

Uudet, kesällä 2021 julkaistut XetNET Forte Plus -webhotellit ovat muuten identtiset teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin monen asiakkaamme rakastamat WordPressille optimoidut huippunopeat Forte-webhotellit, mutta sen pienen lisän eli ”Plussan” nimeen tuo XetNETille ulkoistettu ylläpito, hallinnoidut ja varmennetut päivitykset sekä 24/7 valvonta.

Forte Plus -webhotelleihin sisältyy tehokas WordPress Toolkit -työkalu, joka testaa jokaisen WordPress-päivityksen vertailemalla ns. ruutukaappauksia sivustosta ennen ja jälkeen. Mikäli jokin eroaa ja sivusto näyttää erilaiselle, päivitetty versio palautetaan edelliseen versioon. Mikäli WordPress Toolkitistä huolimatta sivustolle syntyy häiriötilanne, XetNETin 24/7 valvonta saa ilmoituksen asiasta ja ryhtyy tutkimaan asiaa mahdollisimman pian.

WordPress Toolkit esittelyssä

Forte Plus -webhotelliasiakkaat löytävät WordPress Toolkit -työkalun cPanel-hallintatyökalun kautta. Voit halutessasi kytkeä muita tietoturvaan liittyviä asetuksia päälle WordPress Toolkit -hallintatyökalun asetuksista. Alla tarkemmin tärkeimmät ominaisuudet esiteltyinä:

Kytkemme sivustollesi käyttöön ”Älykäs päivitys” -vaihtoehdon kun tilaat Forte Plus -webhotellin. Sen avulla sivustosi päivitykset varmennetaan ja testataan, jotta sivustolle ei synny häiriötilannetta päivityksen takia. Alla havainnollistava kuvavertailu virhetilanteesta:

Kuva yllä: Älykäs päivitys varmistaa vertailemalla sivustoa ennen ja jälkeen päivityksen, että päivitys onnistui. Vasemmalla sivusto ennen päivitystä ja oikealla päivityksen jälkeen. Oikealla virheen aiheutti CSS-tiedostossa ilmennyt ongelma, jonka takia WordPress Toolkitin ”Älykäs päivitys” -toiminto palauttaa sivuston WP:n ydintiedostot/teeman/lisäosan edelliseen versioon, jolla sivusto toimi virheettömästi. Huom! Kuva on vain havainnollistamassa päivityksessä tapahtuvaa vertailua. Virhe sivustolla voi olla muustakin kuin CSS-tiedostosta johtuva virhe, joka on muuttanut sivuston toimintaa, joka ei näy visuaalisesti ulospäin, jonka älykäs päivitys osaa tunnistaa. Tämän lisäksi valvomme sivustoasi 24/7 ja XetNETin WordPress-asiantuntijatiimi saa palvelimen virhelokeista tiedon, mikäli jokin muu kuin sivuston päivitys rikkoi sivustosi toiminnan.

WordPress Toolkit tarjoaa automaattisen ja testatun päivittämisen lisäksi myös muita aikaa säästäviä sekä sivuston tietoturvaan liittyviä ominaisuuksia. Tällaisia ovat mm.:

 • Sivuston tietoturvan vahvennus (ns. hardening, kts. ruutukaappaus alta)
 • Sivuston kloonaus (staging) muutamalla klikkauksella: tee helposti staging-kopio sivustostasi, jota voit käyttää testataksesi päivityksiä ja muutoksia
 • Ilman wp-config.php -tiedoston editointia mahdollisuuden kytkeä mm. debug-asetus päälle (virheenkorjaus), estää hakukoneen robottien indeksointi (hyödyllinen työn alla oleville sivustoille), kytkeä päälle maintenance mode (ylläpitotila)

Tietoturvan parantaminen (hardening)

WordPress Toolkit on Forte Plus -webhotelliasiakkaille erinomainen keino ilman raskaita tietoturvalisäosia parantaa sivuston tietoturvaa. Alla ruutukaappaus oletusasetuksilla asennetun WordPress-sivuston suojausehdotuksista.

Kuva yllä: WordPress-sivuston suojauksen tehostaminen onnistuu vain muutamalla klikkauksella. Kaikkia ei ole pakko ottaa käyttöön etenkin jos tiedät, ettet tarvitse kaikkia ominaisuuksia, tai olet ratkaissut tietoturvaan liittyvän korjausehdotuksen muulla tavalla. Esimerkiksi Pingback-pyyntöjen poiskytkentä suojaa sivustoasi Pingback-pyyntöjen DDoS-palvelunestohyökkäyksiltä joiden kohteeksi joutumalla sivustosi voi kaatua. Yllä oleva kuvakaappaus on oletusasetuksilla asennetun WordPress-sivuston suojausasetuksista. Kuten huomaat, on paljon kohtia jotka oletusasetuksillaan asennetusta WordPress-asennuksesta kannattaa suojata WordPress Toolkitin avulla.

Näin tilaat Forte Plus -webhotellin käyttöösi

Kuulostiko hyvältä? Haluatko ottaa rennommin jatkossa WordPress-sivustojen ylläpidon suhteen ja säästää jopa useita tunteja aikaa viikko- ja kuukausitasolla? Mikäli olet jo webhotelliasiakkaamme, muutos on helppo tehdä. Forte Plus -webhotelli on kuukausiveloitukseltaan +11 €/kk + ALV enemmän kuin perinteinen Forte-webhotelli, muuten identtisillä ominaisuuksilla. Hinnat vertailuksi alla, WordPress Webhotelli Forte & Forte Plus:

WordPress Webhotelli Forte X1

 • Forte X1 – 14,10 €/kk + ALV
 • Forte X1 Plus – 25,10 €/kk + ALV (sisältää WordPress-sivuston ylläpidon, päivitysten hallinnan, 24/7 valvonnan ja viankorjaukset)

WordPress Webhotelli Forte X2

 • Forte X2 – 23,86 €/kk + ALV
 • Forte X2 Plus – 34,86 €/kk + ALV (sisältää WordPress-sivuston ylläpidon, päivitysten hallinnan, 24/7 valvonnan ja viankorjaukset)

WordPress Webhotelli Forte X3

 • Forte X3 – 32,74 €/kk + ALV
 • Forte X3 Plus – 43,74 €/kk + ALV (sisältää WordPress-sivuston ylläpidon, päivitysten hallinnan, 24/7 valvonnan ja viankorjaukset)

WordPress Webhotelli Forte X4

 • Forte X4 – 58,85 €/kk + ALV
 • Forte X4 Plus – 69,85 €/kk + ALV (sisältää WordPress-sivuston ylläpidon, päivitysten hallinnan, 24/7 valvonnan ja viankorjaukset)

Tee tilausmuutos nykyisestä webhotellistasi WordPress Webhotelli Forte Plus -palveluun oman asiakashallintasivujen kautta tai lähetä meille viestiä tuki@xetnet.com ja hoidamme asian puolestasi.

Jaa kirjoitus: