Paras kotisivukone ilman lisämaksuja: tee itse kotisivusi!

Moni ei tiedä, että kotisivukoneesta ei tarvitse maksaa yhtään ylimääräistä. Katso alta hintavertailumme, minkä ansiosta XetNET webhotelliin sisältyvä kotisivukone WebbiVelho on jopa yli 200 € edullisempi vuodessa kuin kilpailijoiden vaihtoehdot yrityksille.

Kotisivukone WebbiVelho sisältyy ilman lisämaksuja jopa edullisimpaan webhotelliimme (norm. 2,73 €/kk + ALV). Saat siis omat kotisivut rakennettua pelkän webhotellin ja verkkotunnuksen hinnalla yrityksellesi!

Kotisivukone WebbiVelho onkin ylivoimainen hinta-laadultaan: se sisältyy aina XetNET webhotellin kuukausimaksuun. Kuukausimaksuun webhotellissa vaikuttaa mm. levytila, eli mikäli et tarvitse kotisivuja tai sähköpostiasi varten suurta tilaa, saat kotisivut jopa 2,73 €/kk + ALV hinnalla yritykselle käyttöösi. Tarvitset webhotellin lisäksi vain verkkotunnuksen (kts. Verkkotunnushaku) ja pian sinulla onkin omat kotisivut auki verkossa!

Tässä kirjoituksessa tutustumme kotisivukoneeseemme ja minkälaiseen käyttötarkoitukseen se on suunniteltu. Mikäli harkitset omien kotisivujesi tekemistä itse, katso alta vinkkimme millaiset kotisivut kotisivukoneella pystyy tekemään!

Video: Katso yllä olevalta videolta kotisivukone WebbiVelhon ominaisuuksien esittely tai kokeile itse WebbiVelhoa ilmaiseksi osoitteessa https://www.webbivelho.fi/ – ei ostopakkoa!

Kenelle kotisivukone sopii?

Kotisivukoneen ydinajatuksena on käytön helppous. Omat kotisivut yrityksellesi tai yhdistyksellesi pystyy rakentamaan sen avulla kuka tahansa. Kotisivukoneen ylläpito ja päivitys ei vaadi käyttäjältään mitään, eli et maksa ylläpidostakaan mitään extraa kuukausimaksun muodossa. Sinun ei tarvitse ymmärtää tietoturvapäivityksistä tai koodauksesta mitään. Jos osaat lisätä tekstiä ja kuvia esim. Word-tekstinkäsittelyohjelmaan, niin kyllä: osaat rakentaa jopa omat kotisivusi.

Olemme testanneet kotisivukoneemme helppokäyttöisyyttä antamalla kotisivukoneen täysin ummikolle käyttöön, joka ei ole koskaan rakentanut verkkosivustoja. Muutaman minuutin työkaluun tutustumisen ja kokeilemisen jälkeen ensimmäiset muutokset on tehty ja kotisivut yritykselle valmiin pohjan perusteella on luotu jopa yhden päivän aikana.

Kotisivukone WebbiVelho ei täysin korvaa, tai ole kilpailija maailman suosituimmalle julkaisuhallintajärjestelmä WordPressille. WordPress on edelleen suosituin kotisivujen alusta, mutta sen käyttö, opettelu ja viilaus voi vaatia huomattavasti enemmän aikaa ja osaamista. Lyhyesti voisikin todeta, että mikäli tarpeesi ovat kevyet eli kotisivuillasi ei tule olemaan kymmenittäin sivuja tai dynaamisia sisältöjä kuten bloggauksia useammasta eri kategoriasta, on kotisivukone monessa mielessä houkutteleva vaihtoehto.

Kotisivukoneen kaltainen ohjelmisto on usein kiehtovin vaihtoehto juurikin matalan oppimiskynnyksensä takia: sinun ei tarvitse asentaa teemoja, lisäosia tai miettiä palvelimen asetuksia.

Kerromme alla tarkemmin, miten WebbiVelho kytketään käyttöön XetNET webhotellissa, katso alta ohjeet!

PS. Harkitsetko WordPressin ja kotisivukoneen välillä? Lue lisää kirjoituksestamme mitä eroja WordPressissä ja kotisivukone WebbiVelhossa on.

Kotisivukoneiden hintavertailu yrityksille

Markkinoilla on lukuisia vaihtoehtoja ja kilpailijoita kotisivukoneista yrityksille. Edellä mainitsimme WordPressin yhtenä vaihtoehtona, mutta jos tutkitaan pelkästään kotisivukoneita tarjoavia yrityksiä ja tarjoajia, on kotisivukone WebbiVelho kenties yksi markkinoiden kaikista edullisimmista vaihtoehdoista, sillä se edellyttää vain webhotellin ja verkkotunnuksen tilaamisen. Katso alta, miten merkittävät säästöt WebbiVelho voi tarjota:

 1. Kotisivukone WebbiVelho (XetNET)
  • Webhotellin hinta alkaen 2,73 €/kk + ALV (tai valittaessa 12 kk laskutusjakson, ensimmäinen kausi tarjoushintaan -50 %: XetNET Webhotellit)
  • Verkkotunnus esim. FI-verkkotunnus 12 €/vuosi + ALV
  • Yhteensä 1. vuosi normaalin hinnaston mukaisesti: 44,76 € + ALV (12 x 2,73 € + 12,00 € verkkotunnus)
 2. Kotisivukone.fi (Fonecta)
  • Hinnat yrityksille alkaen 19,90 €/kk + ALV (tai 12 kk laskutusjaksolla 17,90 €/kk + ALV. Tarjousehdot voivat vaihdella, tarkista hinnat ja ehdot https://kotisivukone.fi/hinnasto)
  • Verkkotunnus esim. FI-verkkotunnus 15 €/vuosi + ALV (normaali hinta, tarjousehdot voivat vaihdella, tarkista hinnat ja ehdot https://kotisivukone.fi/hinnasto)
  • Yhteensä 1. vuosi normaalin hinnaston mukaisesti: 253,80 € + ALV (12 x 19,90 € + 15,00 € verkkotunnus)
 3. Squarespace
  • Hinnat alkaen 15 €/kk (tai 12 kk laskutusjaksolla 11 €/kk. Tarjousehdot voivat vaihdella, tarkista hinnat: https://www.squarespace.com/pricing)
  • Verkkotunnus sisältyy ensimmäisen vuoden hintaan, mutta Squarespace ei tarjoa FI-verkkotunnuksia. FI-verkkotunnuksen rekisteröintiin tarvitset nimipalvelut esim. valtuutetulta FI-verkkotunnuksia välittävältä yritykseltä. XetNET on virallinen FI-välittäjä. (Tarjousehdot voivat vaihdella, tarkista hinnat ja ehdot: https://www.squarespace.com/pricing)
  • Yhteensä 1. vuosi normaalin hinnaston mukaisesti: 180 € (ei sisällä FI-verkkotunnusta, jonka käyttöönottoon tarvitset FI-verkkotunnuksen viralliselta välittäjältä sekä nimipalvelut)

Pelkästään hintavertailun näkökulmasta voittaja on XetNET kotisivukone WebbiVelho. Palveluiden ominaisuuksissa on toki lukuisia eroja mikä vaikeuttaa hinta- ja ominaisuusvertailua. Esimerkiksi levytilan määrä vaikuttaa XetNET webhotellin hintaan. Lisäksi osan palveluiden lisäpalveluista ja ominaisuuksista pitää ostaa muissa kotisivukone-palveluissa erikseen. Sähköpostipalvelut ovat esimerkiksi lisäpalveluita ja maksullisia Kotisivukone.fi:n ja Squarespace palveluiden hinnastojen mukaisesti. XetNET webhotellissa sähköpostipalvelut sisältyvät webhotellin hintaan. Squarespace tarjoaa sähköpostipalvelut Business-paketissa yhteishintaan 24 €/kk. Fonectan Kotisivukone.fi palvelussa sähköpostilaatikot ovat lisäpalveluita alkaen 2 €/kk + ALV. Parasta kotisivukonetta etsiessäsi tutustu siis vertailua tehdessä myös lisäpalveluhinnastoon.

Hinnat tarkistettu 25.5.2022 palveluntarjoajien verkkosivustolta.

Kotisivukone WebbiVelho soveltuu yrityksille erityisen hyvin, mikäli tarpeina on rakentaa:

 • Kevyt, nopeasti toimiva, yksinkertainen verkkosivusto ilman usean kategorian blogia.
 • Tietoturvallinen sivusto, jonka ylläpitoa/hallintatyökalua ei tarvitse itse päivittää tai hallinnoida
 • Käyntikorttimainen sivusto, johon ei ole tarvetta lisätä useita kymmeniä sivuja ja hallita valtavaa määrää tietoa.
 • Sivusto, jonka sisältö on peruselementeistä koostuva, esim. tekstiä, kuvia, kuvagalleria, upotettu video YouTubesta, lomake tai jopa verkkokauppa onnistuu kotisivukone WebbiVelholla.
 • Responsiivinen sivusto, joka toimii desktop-, tablet- ja mobile-päätelaitteilla ja sinulla on mahdollisuus vaikuttaa sivustosi ulkonäköön, mitä esimerkiksi älypuhelimen käyttäjät näkevät.

Kotisivukone WebbiVelholla yllä olevasta poiketen tehdä yksinkertaisen blogin, sillä työkalulla voit upottaa BLOGI-modulin minne tahansa sivustoasi. Blogin rajoitukset tulevat siinä kohtaa vastaan, mikäli haluat useita kategorioita blogiisi ja asetella eri kategoriaan kuuluvia bloggauksia eri puolille sivustoasi. Lyhyesti voikin todeta, että mikäli haluat ammattimaisemman blogialustan, voi jo sen takia WordPress olla parempi vaihtoehto.

Kotisivukoneen käyttöönotto

Lähdetään liikenteeseen olettamuksesta, että olet tilannut XetNET webhotellin ja verkkotunnuksen. Olet saanut tilauksesi jälkeen käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostiisi. Sinulle on myös esiasennettu WordPress webhotelliisi valmiiksi.

Kirjaudutaan ensin cPanel-hallintapaneeliin. Klikkaa sähköpostissasi olevaa hallintapaneelin osoitetta ja kirjaudu sisään sähköpostissasi olevilla tunnuksilla.

Kuva yllä: Rullaa sivua alaspäin, kunnes löydät ”Ohjelmisto” otsikon alta ”WordPress Manager by Softaculous”. Käytämme tätä työkalua poistamaan WordPressin, joka on esiasennettu vakiona webhotelliin.

Klikkaa kuvassa oikealla ylhäällä näkyvää nuolta jotta saat WordPress-asennuksen tiedot auki. Klikkaa alhaalta ”Uninstall” joka poistaa WordPress-asennuksen.

Varmista, että ”Remove Directory” (Poista hakemisto/kansio), ”Remove Database” (Poista tietokanta) sekä ”Remove Database User” (Poista tietokannan käyttäjä) on valittu. Klikkaa sen jälkeen alhaalta ”Remove Installation”.

Mikäli sait ilmoituksen ”The installation was removed successfully”, oli WordPress asennuksen poisto onnistunut. Klikkaa takaisin cPanel-hallintatyökaluun painamalla ”cP” ikonia ylärivillä.

Rullaa alaspäin ”Ohjelmisto” otsikolla varustettuun kohtaan, josta löydät ”XetNET WebbiVelho” sovelluksen. Klikkaa sitä ja pääset ottamaan käyttöön kotisivukone WebbiVelhon.

Mikäli käytössäsi on useampi verkkotunnus, voit valita ensin mihin verkkotunnukseen haluat kotisivukoneen asennettavan käyttöön. Jos sinulla on vain yksi verkkotunnus, aukeaa eteesi heti vaihtoehtoja valmiiksi sivupohjaksi jolla voit nopeuttaa kotisivujesi rakentamista:

Seuraavaksi voit valita valmiin sivupohjan helpottamaan kotisivusi rakentamista. Valitse jokin kymmenistä valmiista sivupohjista, jonka muokkaat oman yrityksesi näköiseksi, tai rakenna kokonaan oma pohjasi. Mikäli valitset jonkin sivupohjan ja haluat palata takaisin kokeilemaan toista, sekin onnistuu. On tärkeä vain muistaa, että mikäli vaihdat sivupohjaa, poistuvat kaikki muuttamasi sisällöt kotisivuillasi! Suosittelemme kokeilemaan erilaisia sivupohjia sillä niissä on erinomaisesti esitelty erilaiset kotisivukoneen ominaisuudet ja modulit, miten luovasti niitä voi käyttää ja saada helposti näyttävän sivuston aikaiseksi.

Aikaa säästävä vinkki: valitse jokin valmis sivupohja ja muokkaa se yrityksesi värien ja brändi-ilmeen mukaiseksi!

Kuva yllä: Kun vaihdat sivupohjaa, saat ilmoituksen, että sisältösi häviää. Kannattaakin siis kokeilla eri sivupohjia ensin ja vasta sen jälkeen alkaa täyttämään niitä omilla tiedoillasi.

Yllä on yksi sivupohja valittu testisivustollemme. Voit klikata tekstikenttiä ja muuttaa niihin omat tekstisi. Vaihda tekstien fonttikokoa tai fonttityyppiä vastaamaan haluamaasi ilmettä. Voit klikata kuvia ja vaihtaa tilalle toisen kuvan, joka sopii paremmin yrityksesi ilmeeseen. Sivun yläreunasta löydät työkaluvalikosta uusia moduleita joita voit lisätä sivullesi ja klikata&raahata haluamaasi kohtaan.

Kun muokkauksesi ovat valmiit, klikkaa ylhäältä työkaluvalikosta löytyvää tallennus-ikonia ja valitse sen alta ”Julkaise”. Tämän jälkeen kaikki tekemäsi muutokset ovat julkaistu ja verkkosivustosi on julkisesti nähtävillä! Taisin todeta aiemmin, että kotisivujen teko olisi helppoa?

Nyt vain oma mielikuvituksesi on rajana! Lisää tekstiä ja kuvia sivustollesi ja kokeile eri asetuksia rohkeasti. Voit myös klikata ylävalikosta löytyvää ”Esikatselu” linkkiä jotta näet, miltä sivusi näyttää eri päätelaitteilla, kuten tablet-tietokoneilla tai älypuhelimilla.

Klikkaa sivun työkalupalkin alareunasta näkyviä ikoneita, jotta näet miltä sivustosi näyttää mobiili, tablet- tai tietokoneiden näytöillä eri näyttötarkkuuksilla. Voit tarvittaessa tehdä muutoksia esim. fonttien kokoon tai kuvien sijoitteluun, jotta sisältösi näkyvät oikein eri päätelaitteilla. Tästä on etenkin hyötyä kun tarkistat, miltä kotisivusi näyttää älypuhelimilla. Onkin hyvä ottaa huomioon, että valtaosa verkon käyttäjistä on mobiilikäyttäjiä eli sivuston toimivuus kannattaa tuplatarkistaa mobiilinäkymästä.

Katso englanninkieliseltä ohjevideolta muutamia tapoja, joiden mukaan voit muokata sivustosi sisältöjä kotisivukone WebbiVelholla.

Yhteenveto kotisivukone WebbiVelhon käytöstä

Olemme nähneet asiakkaidemme rakentavan sivustoja WebbiVelholla vain muutamissa tunneissa. Mikäli verkkosivustosi toiminnallisuudet eivät vaadi tuhansia euroja maksavaa räätälöityä sivustoa, on kotisivukone erittäin hyvä työkalu millä pääset liikenteeseen. Etenkin uutta yritystoimintaa aloittavana voi olla vaikea investoida arvokkaisiin sivustoihin, kun liiketoiminta muuttuu ja kehittyy alkumetreillä runsaasti. Tällaiseen ”nopeaan & ketterään kehittämiseen” kotisivukone WebbiVelho on erinomainen vaihtoehto aloittelevalle yrittäjälle.

Moniin muihin ratkaisuihin nähden kotisivukoneen käyttö on ylläpidon näkökulmasta helppoa: ei maksullisia teemoja tai lisäosia, jotka kaipaavat päivityksiä tai aiheuttavat mahdollisia tietoturva-aukkoja. Ylläpidämme kotisivukoneen hallintaohjelmistoa ja päivitämme siihen myös uusia ominaisuuksia automaattisesti, eli saat kaiken ilman mitään lisäveloituksia webhotelliasiakkaanamme. Testaa itse työkalua WebbiVelho.fi osoitteessa!

Jaa kirjoitus: