WordPress

WordPress on maailman suosituin sivustoratkaisu blogialustoille. Tässä oppaassa esitellään, miten asennat XetNETin Webhotelliin WordPress:in toimintavalmiuteen.

WordPress:in asentamiseen on kolme hieman erilaista vaihtoehtoa. Jos et ole kokenut ja teknisesti valmiudet omaava käyttäjä, suosittelen tapoja 1. tai 2.

  1. Asennus suoraan Webhotellin tilauksen yhteydessä
  2. Asenna WordPress itse application installerin kautta hallintapaneelista
  3. Manuaalinen asennus kokeneelle

Asennus suoraan Webhotellin tilauksen yhteydessä

XetNETiltä saat WordPress-asennuksen myös suoraan tilaamalla Webhotellisi WordPress pakettina. Hinnaltaan Mini-300 paketti ja WordPress 300 paketti ovat täysin saman hintaiset.

WordPress webhotellin jossa WordPress on esiasennettuna voit tilata täältä: https://www.xetnet.fi/webhotelli/wordpress-webhotelli/

WordPress webhotelli - XetNET tarjoaa luotettavan webhotellin jossa WordPress on valmiiksi esiasennettuna.

Saat tietoosi WordPress-kirjautumistunnukset sekä admin-paneelin osoitteen, josta pääset hallitsemaan blogiasi kirjautumalla tunnuksilla blogin hallintapaneeliin.

Näin saat hoidettua WordPressin samaan pakettiin Webhotellin tilauksen kanssa ja voit siirtyä suoraan bloggaamisen maailmaan.

Asenna WordPress application installerin kautta hallintapaneelista

Tämä on helppo tapa lisätä WordPress käyttöösi, jos olet jo tilannut pelkän webhotellin, mutta nyt myöhemmin haluat asentaa myös WP:n.

 Webhotellin hallintapaneelissa löytyy Softaculous apps installer laatikko, josta voit muutamalla hiiren klikkauksella hoitaa WordPressin asennuksen.

Mene siis Webhotellin cPaneliin (Hallintapaneeli  Toimenpiteet valikko  Kirjaudu cPaneeliin) ja etsi alempaa Softaculous app installer. Sieltä voit valita WordPress:in. (rajattu punaisella ylemmässä kuvassa)

 Valitse seuraavasta ikkunasta Install Now.

Avautuu sivu, jossa pääset täyttämään blogisi nimen, ja vaihtamaan esim. kielen. Huomaa, että admintunnus saattaa näkyä sivullasi julkaisijana blogipostin perässä.

Vaihda ainakin blogisi Admin tunnukset ja salasana! Kirjoita ne myös muistiin unohduksen varalta. Samalla voit vaihtaa esim. millä kielellä haluat WordPressin asentaa.

Pääset myös määrittämään valmiin oletusteeman ennen asennuksen alkua. Valitse siis mieleisesi valmiiden teemojen joukosta. Voit aina myöhemmin muokata teemaasi eli mikään valinta ei ole lopullinen.

 Lopuksi klikataan vielä Install-painiketta sivun alareunassa ja odotellaan asennuksen valmistumista. Saat ilmoituksen, kun asennus on valmis. Ilmoituksessa on myös linkki admin-sivulle, jossa voit kirjoittaa, julkaista tai tehdä muutoksia blogisi ulkoasuun.

Voit käydä katsomassa, miltä blogisi näyttää menemällä selaimella omaan domainiisi. Esim. minun blogini aktivoitui heti osoitteeseen www.juhoseppa.fi

Manuaalinen asennus kokeneelle

Voit tehdä manuaalisen asennuksen, mikäli haluat olla kontrollissa ja ymmärtää tapahtumien kulkua sivustosi osalta paremmin. Tietyn kielen tai WordPress version halutessasi on sinun tehtävä asennus itse.

Asennuksen voi tehdä perinteisellä kaavalla noudattaen seuraavia hyvin seikkaperäisiä ohjeita: https://www.xetnet.fi/wordpress/

Tämä tapa vaatii hieman perehtymistä, mutta ei ole mitenkään vaativa. Se vaatii ainoastaan hieman aikaa ja tarkkaa ohjeiden noudattamista. Sivustojen tekniseen puoleen perehtymättömille voi olla kuitenkin mukavampi, että XetNet hoitaa asennuksen ja pääset nauttimaan suoraan WordPressin käytöstä. XetNet auttaa myös aina tarvittaessa kaikissa ongelmatilanteissa.

Ohjeita WordPressin käyttöön

Hyviä ohjeita WordPress:in käyttöön löydät täältä: https://wpopas.fi/

Lopputulos voi olla jotakin tämän tapaista, hyviä blogihetkiä!

Webhotellit joka makuun

Nopea suomalainen webhotelli alk. 3,08 €/kk