Lisäsuorituskykyä WordPress-sivustoille: AccelerateWP

WordPress-sivusto voi toimia hitaasti, vaikka webhotellissa suorituskyky on oikein mitoitettu ja sivustolla ovat teema ja kaikki lisäosat ajan tasalla. Ongelma saattaa syntyä yhteensopivuusongelmista, huonosta koodista tai yksinkertaisesti siitä, ettei minkäänlaista välimuistiteknologiaa ole otettu käyttöön.

Sivuston hitaus voi aiheuttaa monia ongelmia. Yksi suurimmista ongelmista on konversioiden väheneminen. Nopeat sivustot tarkoittavat lisää myyntiä – tämän tietävät erityisesti verkkokauppiaat. Lisäksi hakukoneelle kuten Googlelle on tärkeää tarjota hakukonetuloksiin tarjolle sellaisia linkkejä, jotka toimivat nopeasti ja sivustoilla käyttäjäkokemus (kuten mobiiliystävällisyys) on kunnossa. Nopea sivusto nousee todennäköisemmin hakukonetuloksissakin.

WordPress-sivustoilla hitauksia aiheuttava ongelma saattaa tulla täysin huomaamatta jonkin päivityksen myötä, eikä kukaan välttämättä huomaa asiaa.

Onneksi tarjolla on älykäs ratkaisu XetNETin webhotelliasiakkaille: AccelerateWP on välimuistin ja dataohjautuvan älykkään optimoinnin yhteisratkaisu. AccelerateWP on saatavilla ilmaisena Basic-versiona sekä Premium-versiona. Premium-vaihtoehtoon sisältyy sisältyy mm. Redis-välimuisti.

Premium-vaihtoehto sisältyy kaikkiin Webhotelli Forte -paketteihin ilman lisäveloituksia. Muihin webhotelleihimme (Pro, Jätti, Skala..) AccelerateWP:n Premium-palvelun saa lisäpalveluna hintaan 3,00 €/kk + ALV. Hinta on webhotellikohtainen eikä sivustokohtainen: voit samassa webhotellissa asentaa sen muihinkin WordPress-sivustoihin.

Kuva yllä: AccelerateWP on helppo aktivoida cPanelin kautta käyttöön. Ilmainen Basic-versio nopeuttaa sivustoja jopa yli 100 % oman ja kumppaniemme testien perusteella.

AccelerateWP Basic on perusominaisuuksiltaan veloitukseton ja äärettömän helppo kytkeä käyttöön vain yhdellä klikkauksella webhotellin cPanel-hallintatyökalusta.

Veloituksettoman AccelerateWP Basic -palvelun lisäksi on saatavilla Premium-versio (sisältyy veloituksetta Forte-webhotelleihin, muihin webhotelleihin lisäpalveluna).

Yhden klikkauksen käyttöönotto: nopea ja vaivaton asennus

Ota käyttöön AccelerateWP kirjautumalla cPanel-hallintatyökaluusi. Helpoiten se onnistuu suuntaamalla verkkotunnuksesi osoitteeseen yritys.fi/cpanel/ (korvaa verkkotunnuksellasi ”yritys.fi”) tai asiakashallintamme kautta.

Löydät cPanelista ”Ohjelmisto”-otsikon alta AccelerateWP:n.

Valitse listalta oikea WordPress-asennus (jos käytössäsi on useita WordPress-asennuksia samassa webhotellissa). Klikkaa ratas-symbolia, joka ilmestyy kun laitat hiiren siihen päälle. Voit kytkeä käyttöösi AccelerateWP Premium -lisäpalvelun myös valitsemalla oikean puolen Premium-vaihtoehdon alta ratas-symbolista asetukset.

Kytke AccelerateWP Basic -palvelun veloitukseton versio päälle. WordPress-sivustollesi asennetaan automaattisesti AccelerateWP-lisäosa jonka avulla hallinnoit välimuistin asetuksia.

Saatat saada ilmoituksen, mikäli sivustollasi on jokin muu välimuistiratkaisu käytössä. Poista vanha välimuisti käytöstä WordPress-hallintatyökalun kautta ”Lisäosat” näkymästä ensin. Kahta välimuistiratkaisua ei suositella käytettävän samanaikaisesti.

Nyt olet valmis! AccelerateWP Basic nopeuttaa sivustoasi ja aktiivisesti valvoo sivustosi toimintoja kuten PHP-käskyjä ja tietokantahakuja. Saat mahdollisia optimointiin liittyviä vinkkejä cPanelin kautta, jos sellaisia havaitaan. Katso lisää alta myös miten Premium-versio ja sen ominaisuudet otetaan käyttöön.

Perusominaisuudet esittelyssä: AccelerateWP Basic tarjoaa helppokäyttöisen välimuistiratkaisun

AccelerateWP Basic sisältää välimuistiratkaisun, joka nopeuttaa verkkosivuston latausaikoja tekemällä staattisen version sivusta, joka tarjoillaan käyttäjälle hänen saapuessaan sivustolle. Välimuistin ansiosta erillisiä PHP-käskyjä ja tietokantahakuja ei tarvitse suorittaa yhtä usein, mikä vähentää palvelimen kuormitusta ja näkyy heti sivujen nopeutuneina latausaikoina.

AccelerateWP Basic on maksuton kaikkiin webhotelli-paketteihimme.

Myös kävijämäärien kasvaessa välimuisti on apuna: palvelin pystyy pienemmällä kuormituksella palvelemaan useita samanaikaisia kävijöitä nopeuden kärsimättä. Jos saat paljon kävijävirtaa sivustollesi hetkellisesti, välimuisti on erinomainen apukeino.

Ominaisuuslista ilmaisessa Basic-versiossa on kattava: staattinen sivuston välimuisti, selaimen välimuisti, mobiilikäyttäjien välimuisti, välimuistin esivalmistelu (preload), Cloudflare CDN -tuki, HTML-, CSS ja JS-koodien minifiointi, tietokannan optimointi, JS-koodin viivästys, kuvien laiska lataus (lazy load), sekä paljon muuta.

GTMetrix-nopeustesterillä testattuna AccelerateWP:n Basic-versio nopeutti yksinkertaisen ja kevyen WordPress-sivuston latausaikaa testeissämme noin 80-100 %. Esimerkiksi sivusto ilman AccelerateWP:tä latautui Lontoon testipalvelimelta 1,8 sekunnissa, kun AccelerateWP aktivoituna latausaika tippui alle 1 sekuntiin.

Tulosta voisi saada vielä paremmaksi, jos otetaan käyttöön CDN:n avulla palvelin lähempää käyttäjää ja kytketään joitakin lisäasetuksia päälle välimuistin asetuksista. Vakioasetuksillaan välimuisti toimi jo erittäin hyvin ja se vakuutti myös kumppaneinamme toimivat verkkosivukehittäjät jotka testasivat palvelua.

Kun aktivoit Basic-version cPanelin kautta, AccelerateWP Basic asentaa WordPress-sivustolle oman lisäosan välimuistin hallintaan. AccelerateWP:n välimuistin hallintanäkymä eli Dashboard saattaa näyttää monelle WordPress-kehittäjälle tutulta: monet sen ominaisuudet ovat peräisin sen kehittäjältä WP Rocketilta.

Saat täysin ilman kuluja AccelerateWP:n avulla maineeltaan erinomaiseksi koetun välimuistiratkaisun sivustollesi, joka on tunnettu erityisesti helppokäyttöisyydestään.

AccelerateWP sopii kaikenlaisille WordPress-sivustoille: normaaleille verkkosivustoille, verkkokauppa-käyttöön (WooCommerce), verkkokurssi-alustoille (LearnDash ja LifterLMS) jne.

AccelerateWP Premium -tilaajille on tarjolla muutama lisäasetus:

Kuva yllä: mikäli käytössäsi on Webhotelli Forte, tai tilaat toiseen webhotelliin AccelerateWP:n Premium-version hintaan 3,00 €/kk + ALV, löydät Quick Actions -pikanäkymästä myös ”Regenerate Critical CSS” painikkeen. Critical CSS analysoidaan älykkäästi sivukohtaisesti se auttaa sivuja latautumaan vieläkin nopeammin.

Kuva yllä: Kun aktivoit AccelerateWP Premium -paketin ja kytket kuvien optimoinnin päälle, lisäosa optimoi kaikki verkkosivustosi kuvat automaattisesti. Tässä menee hetki, riippuen sivustosi kuvien määrästä ja koosta. Testisivustollamme 500 kuvan optimoinnissa meni noin yksi tunti.

Älykäs ja oppiva työkalu hitautta aiheuttavien ongelmien analysointiin

AccelerateWP on muutakin kuin välimuisti. Se on dataohjautuva ja verkkosivustosi toiminnasta jatkuvasti oppiva työkalu, joka osaa automaattisesti analysoida ja tunnistaa mahdollisesti sivustoa hidastavat asiat. Tällainen ratkaisu on hosting-alustalla tarjottava lisäpalvelu webhotelleihimme, jota eivät kaikki palveluntarjoajat mahdollista.

Ongelmia aiheuttavat tekijät voivat olla mm. teema, lisäosat, turvonnut tietokanta, jokin yhteensopivuusongelma edellisten välillä tai yksinkertaisesti huonosti optimoitu koodi, joka saattaa kaivata päivitystä ja tarkistusta.

Miten saat tiedon ongelmista? Suuntaa AccelerateWP:n hallintatyökaluun cPanelin alle tarkistamaan, onko työkalu havainnut jotain sivustoasi merkittävästi hidastavaa ongelmaa. Saat raportista yksityiskohtaisesti tiedon mikä on ongelman aiheuttaja.

AccelerateWP Premium on kaikista kattavin vaihtoehto:

AccelerateWP Premium -paketti sisältää Basic-version lisäksi myös seuraavat ominaisuudet:

 • Critical Path CSS:
  • parantaa sivujen latausnopeutta eliminoimalla sivun lataukseen liittyvien resurssien kuten CSS:n ja JS:n latausjärjestystä
  • sen avulla ladataan sivuston nopeuden näkökulmasta kirjaimellisesti ”kriittiset” asiat hyvin varhaisessa vaiheessa ja vähemmän kriittiset vasta myöhemmin
  • ominaisuus toimii kaikilla teemoilla ja lisäosilla, mutta joissakin teemoissa suorituskykyyn tuleva hyöty voi olla merkittävästi suurempi kuin toisessa
  • mikäli sivustosi saa Googlen Pagespeed Insights -testissä ilmoituksen renderöintiä hidastavista CSS- ja JS-resursseista, voi tästä ominaisuudesta olla suurin hyöty.
 • Kuvien optimointi:
  • tarjoaa pienempään tilaan pakatut kuvat automaattisesti
  • kuvia ei tarvitse optimoida itse ja asettaa sivustolle erikseen, vaan palvelu tekee sen automaattisesti
 • Redis Object Cache:
  • nopea välimuisti tietokantakäskyille, joka perustuu palvelimen keskusmuistissa (RAM) välimuistitettuihin tietokantakäskyihin
  • hyödyllinen mikäli WordPress-sivustollasi syntyy runsaasti tietokantahakuja: esimerkiksi jos olet asentanut WooCommerce-verkkokaupan käyttöösi ja tuotteita on runsaasti
  • Redis Object Cache nopeuttaa tietokantakäskyjen toimintaa kaikenlaisilla WordPress-sivustoilla, sillä välimuisti toimii palvelimen keskusmuistissa (RAM) ja tarjoaa sen avulla huippunopean toiminnan tietokantakäskyille.

AccelerateWP Premium veloituksetta Forte-webhotelleissa

Saat käyttöösi AccelerateWP Premium -paketin veloituksetta mikäli sinulla on WordPressille optimoitu huippunopea Forte-webhotellimme. Muihin webhotelleihimme Premium-paketin ominaisuudet saat lisäpalveluna hintaan 3,00 €/kk + ALV. Tilaus on webhotellikohtainen, eli voit käyttää samassa webhotellissa ratkaisua yhdellä tai useammalla sivustolla.

Mikäli käytössäsi on Forte-webhotelli ja asennat siihen useamman WordPress-sivuston, saat nopeasti säästöä AccelerateWP:n avulla verrattuna muihin maksullisiin välimuistiratkaisuihin joita on markkinoilla. Ota yhteyttä myyntiimme mikäli haluat päivittää pakettisi Forte-webhotelliin – teemme siirron huippunopealle Forte-alustalle aina veloituksetta.

Kytke cPanelin alta AccelerateWP:n Premium ominaisuudet Premium-sarakkeen alta löytyvää ratas-symbolia painamalla.

Kuva: Valitse Premium-sarakkeesta löytyvän ratas-symbolista asetukset. Mikäli käytössäsi on muu kuin Forte-webhotelli, mihin Premium sisältyy, löydät tilauslinkin napin, mistä Premium-paketti tilataan käyttöön. Valitse yksi tai kaikki ominaisuudet (kuten Critical Path CSS) listalta ja klikkaa ”Upgrade to install” nappia ja sinut ohjataan XetNET asiakashallintasivuille viimeistelemään tilaus.

Kumppanimme kokemukset

Pyysimme kumppaninamme toimivaa digitoimistoa testaamaan AccelerateWP:tä muutamalla WordPress-sivustolla. Palaute oli erittäin hyvää:

”Todella helppo asennus. Suorituskyvyssään jopa Basic-versio pääsee LiteSpeed Cachen tasolle: sivuston latausnopeudet olivat lähes identtiset kummallakin välimuistiratkaisulla. Premium-vaihtoehto oli helppo ottaa käyttöön: kuvien optimointi tapahtui automaattisesti eli käyttäjän ei tarvitse käytännössä tehdä mitään. Erittäin asiakasystävällinen ja helppo käyttää. Kaikki tärkeimmät ominaisuudet löytyvät, eikä vaadi erikseen välimuistin kuten WP Rocketin tilausta (59 usd/vuosi). Hyvä, rahanarvoinen etu monelle yrittäjälle ja yritykselle.”

”Ei vaatinut käytännössä mitään asetusten tarkistamista: perusasetuksillaan kaikki toimi hienosti. Jäämme testaamaan mitä suorituskykyyn liittyvää optimointia ja vihjettä AccelerateWP:n ”Smart Advice” ominaisuus löytää sivustoiltamme. Googlen Pagespeed Insights testerillä FCP (First Content Paint) latausnopeus tippui välimuistin avulla 1700 millisekunnista 655 millisekuntiin yhdellä sivustoistamme. Tyypillisesti sivujen nopea latautuminen näkyy monella alalla lisääntyneinä konversioina, joka on aina toivottavaa.”

Kokeile AccelerateWP-ratkaisua nopeuttamaan WordPress-sivustoasi täysin veloituksetta. Hyödynnä sen ehdotukset sivustoasi erityisesti hidastaviin ja rasittavien ongelmakohtien optimointiin. Halutessasi (ja nälän kasvaessa) kytke lisäksi päälle Premium-ominaisuudet ja testaa, kuinka huippunopeaksi se muuntaa sivustosi!

Jaa kirjoitus: